~RaPChe~ Admin
Tuttuğu Takım : Ruh Hali : Mesaj Sayısı : 279 Rep Puani : 7 Kayıt tarihi : 25/03/10 Yaş : 31 Nerden : Ankara || SinCanLee
| Konu: Cfg nedir, hilemidir değilmidir nasıl yapılır? C.tesi Mart 27, 2010 6:37 pm | |
| CFG Nedir? Ne Değildir?
CFG nin açılımı configdir.Fiil halinde Kullanımı configuration=yapılandırmaktır .Yani Counter Strike oyununu yapılandırmak ayarlarını değiştirmek anlamına gelir.CFG yardımıyla oyunun ayarlarını yapabilir kendimize göre ayarlayabiliriz.CFG bir hile sayılmaz fakat bazı insanlar oyunun ayarlarını değiştirmek kapsamında duvarların saydamlıqını ve benzeri ayarları değiştirerek CFG'yi bi hile gibi kullanmıştır.Sonuç Olarak CFG bir Hile Değildir CFG oyunu daha rahat oynamak için yapılan ayarların saklı olduğu dosyadır.
CFG Nasıl Yapılır?
CFG yapmak için tek ihtiyacınız olan Şey NotePad(Notdefteri Zaten Her Windows Sürümünde Var )Yeni Metin Belgesi Açıp belgenin içine ayar kodlarını satır satır yazın mesela: sv_gravity 100 sv-aim 3 gibi... (bu gibi kodları googlede arayarak bulabilirsiniz.) Sonra Denetim Masası/Görünüm ve Temalar/Klasör şeçeneklerinde 2. sekmeye tıklatıp Baştan 6. satırı (Uzantısı Bilinen Dosyaların uzantısın Gizle)başındaki işareti kaldırın ve not defterinin kayıtlı olduğu dosyaya gelip belgenin isminin sonundaki .tct yi silip .cfg yazın(Asd.txt=>ASD.cfg yapın) ve Bitmiştir..
Bazılarına göre.
Kişisel Oyun ayarlarını barındıran Komutlardır. Tekrar tekrar rate sens fps gibi ayarları yapmana gerek kalmaz.Sen bu cfg dosyasına kaydedersin ve her girdiginde ayarların sabit olur. Ayrıca tek tuşla istenilen silahları alma. başlangıç parası & süresi & harita süresi & Restart atma & servere şifre koyma gibi birçok komutu bindleme yoluyla tek tuşa alabilirsiniz
----
her cfg hile diildir.içinde aim vsvs.gibi komutlar oluyo.ama genelde fpsyi yükseltmek için kullanırım.ztn ]işi bilmiyosan cfg ile de oynayamazsın.
-----
cfg benim bildigim kadarıyla senin kaydettigin komuları(cl_rate , cl_lw vs. vs.) kaydeder ve oyunda şifreleri yazıp zaman harcamaktansa sadece exec .... .cfg yazıp 1 saniye içinde yazar ve kaydettigin silahları tek bir tuşa basarak alımını sağlar
--------
CFG sadece hızlı silah almaya yarar...Tecrübe oLmadan CFG biR işe Yaramaz...ben de cfg kullanıyorum. Ama Bazı Serverlarda Cok ii oynuyorum Diye AdminLer Bunu Wall Ve Aim oLarak DeğerLendirerek BanlıyoRlar...Bugun Bı Servera gırdım 40 dk ıcınde top15 de 1cı oldum 1cı adam 2000 adam vurmustu..Top15 e bakan wall dıyor banlıyor...Bu kadar..CFG hile Değildir... Tecrübe Olmadan İşe Yaramaz | |
|